Leijonat avasi voittotilinsä MM-kisoissa lauantaina. Se kukisti Saksan numeroin 4-3.

Ottelun jälkeisessä C Moren haastattelussa päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Suomen parantaneen peliään verrattuna turnauksen avausotteluunsa.

– Oli hyvä tunnetaso heti alusta asti. Viidellä viittä vastaan vietiin peliä aika selvästi. Tokassa erässä tuli pari turhaa jäähyä ja päästettiin Saksa tavallaan peliin mukaan. Onneksi kolmannessa erässä löytyi kuitenkin sen verran puhtia, että hoidettiin homma kotiin, Jalonen niputti.

Sen sijaan asia, johon Jalonen ei ollut tyytyväinen, oli ottelun tuomarilinja. Suomelle tuomittiin pelissä neljä kaksiminuuttista, Saksalle kaksi.

– Ehkä olisin ottanut muutaman ylivoiman meille enemmän. (Jere) Sallisen jäähy oli ihan ansaittu, mutta aika monta samantyyppistä tilannetta oli kyllä meidän isoja poikia vastaan niiden (Saksan) alueella. Siinä mielessä ei menneet kyllä ihan tasan onnenlahjat, Jalonen sivalsi.