HIFK tiedotti torstaina vahvistaneensa joukkuettaan uudella mutta entuudestaan tutulla hyökkääjällä. Helsinkiläisseura on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Joonas Raskin kanssa.

33-vuotias Rask vietti neljä edelliskautta Ruotsin SHL:ssä, joista kaksi ensimmäistä sujuivat Örebro HK:ssa ja kaksi viimeisintä Luleå HF:n riveissä. Menneellä kaudella Rask pelasi 48 runkosarjaottelua tehopistein 5+7=12 sekä kymmenen pudotuspeliä pistein 2+1.

Ennen Ruotsin vuosiaan Rask edusti juurikin HIFK:ta kaudet 2014-19 eli kaikkiaan viiden kauden ajan. Hän voitti tuolla ajanjaksolla Liigassa hopeaa sekä pronssia.

– Todella innoissani olen paluusta. Odotan kovasti sitä hetkeä, kun tapaa jätkät ja päästään aloittamaan treenaaminen kimpassa. Kovaa työtä tekevä, luisteluvoimainen pelaaja tänne takaisinkin palaa. Tottakai haluan tuoda kaukaloon myös taitoa. Ruotsissa tuloksellinen antini jäi mielestäni vähän vajaaksi ja odotankin itseltäni myös tehopisteitä ja apuja joukkueelle sitä kautta, Rask sanoo HIFK:n tiedotteessa.

– ”Rasse” pelasi neljä vuotta ulkomailla, mutta yhteydenpitomme on jatkunut kaikkien näiden vuosien ajan. On hienoa, että hän päätti tulla takaisin meille. Saamme Joonaksesta erittäin sitoutuneen, työteliään ja kevään kovissa peleissä tasonsa osoittaneen pelaajan, sanoo puolestaan HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Joonas Rask palaa HIFK:hon kaksivuotisella sopimuksella!

📝 Tiedote: hifk.fi/liiga/2023/joo…

#HIFK #Liiga