Ennakkoon hehkutettu ”suomalaisjoukkueiden” kohtaaminen NHL:n itäisen konferenssin finaalisarjassa uhkaa lässähtää melkoiseksi pannukakuksi Florida Panthersin napattua jo kolmannen voittonsa Carolina Hurricanesista tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Panthers oli sarjan kolmannessa ottelussa vahvempi lukemin 1-0. Ottelun ainokaisesta vastasi toisen erän puolivälissä Sam Reinhart, joka iski kiekon ylivoimalla maaliin ottelusarjan ykköstähti Matthew Tkachukin sekä Sam Bennettin esityöstä.

Panthersin kannalta ottelun synkin hetki koettiin avauserässä, kun Aleksander Barkov jätti pelin kesken Jack Druryn taklauksen jälkeen. Suomalainen kärsii alavartalovammasta, eikä kapteenin mahdollisesta pelaamisesta neljännessä ottelussa ole vielä tietoa.

Panthers onnistui hiillostamaan vahvan avauserän pelannutta Hurricanesin ykkössentteri Sebastian Ahoa, eikä Jesperi Kotkaniemenkään tunteet pelin jälkeen jääneet epäselväksi miehen paiskottua mailaansa pukukoppikäytävällä niin, että omat joukkuekaveritkin joutuivat väistelemään porilaisen raivokohtausta.

Hockey Daily 365 l NHL Highlights & News

@HockeyDaily365
Kotkaniemi smash

#LetsGoCanes

Panthers voi selvittää tiensä Stanley Cupin finaaleihin suoraan neljässä ottelussa, jos se voittaa seuraavan kotipelinsä torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.