Ruotsin SHL-seura Örebro HK tiedotti perjantaina pelaajista, jotka jättävät joukkueen eivätkä edusta seuraa enää ensi kaudella. Joukkoon mahtui myöskin kaksi suomalaispelaajaa, jotka lähtevät kohti uusia haasteita. He ovat puolustaja Kristian Näkyvä sekä hyökkääjä Jani Lajunen (artikkelikuvassa).

32-vuotias Näkyvä on pelannut urallaan Ruotsissa kahdeksan kautta ja niistä viisi viimeisintä Örebrossa. Kuluneen kauden 52 runkosarjaotteluun hän merkkautti pisteet 7+29=36 ja 13 pudotuspeliin syntyivät tehot 1+5. Näkyvä on pelannut urallaan yhden kauden AHL:ssä, Liigassa hän on edustanut JYPiä sekä Bluesia ja hän on pelannut myös Leijonissa EHT-otteluita. Näkyvä on Suomen mestari JYPistä ja CHL-mestari Luulajasta.

32-vuotias Lajunen on pelannut SHL:ssä neljä kautta ja kaksi viimeisintä sujuivat Örebrossa, jossa hän toimi myös joukkueen varakapteenina. Menneen kauden 48 runkosarjaotteluun Lajunen iski tehopisteet 5+16=21 ja 13 pudotuspeliin hän kirjautti tehot 0+3. Lajunen on pelannut urallaan myös Sveitsissä, AHL:ssä, Liigassa Tapparan ja Bluesin riveissä sekä Leijonissa kolmet MM-kisat ja yhdet olympialaiset. Lajunen on voittanut urallaan maailmanmestaruuden, MM-hopeaa, Tapparassa kaksi Suomen mestaruutta ja Växjö Lakers HC:ssa yhden Ruotsin mestaruuden.

Örebro Hockey

@orebrohockey
Tio spelare lämnar Örebro Hockey!

🗞️ bit.ly/43xUZUb