Joskus elämä yllättää ja eteen tulee äkillinen rahantarve. Pikaluotto voi olla hyvä ratkaisu, kun tarvitset lainaa nopeasti ja helposti. Se on nopea, lyhytaikainen laina, jonka voit saada netistä tilillesi jo parissa minuutissa.

Pikaluotto on tarkoitettu tilapäisen rahoitustarpeen täyttämiseen. Se sopii monenlaisiin tarkoituksiin ja sopii nopeutensa vuoksi erinomaisesti myös kiireellisiin tilanteisiin. Esimerkiksi uusien kodinkoneiden hankkiminen tai auton korjauttaminen hoituvat vaivattomasti nopealla lainalla. Rahoja ei tarvitse odotella viikkoja tai edes päiviä, vaan saat ne käyttöösi melkein heti.

Mitä pikaluotto tarkoittaa?

Pikaluotto on lyhytaikainen laina, jota voi hakea helposti netistä. Lainasummat vaihtelevat tavallisesti 500 eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Pikaluotto on yksi suosituimmista lainamuodoista, jonka avulla voit saada rahaa ilman pitkiä odotusaikoja.

Tällaisen pienen lainan hakeminen on todella helppoa. Tarvitset sitä varten vain verkkopankkitunnukset ja vakaat tulot. Lisäksi sinun pitää olla täysi-ikäinen ja luottotiedoissasi ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Jos nämä ehdot täyttyvät, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada pikaluotto.

Useat rahoituslaitokset tarjoavat pikaluottoja, joten valinnanvaraa riittää. Kilpailu on kovaa, joten voit löytää itsellesi edullisemman luoton vertailemalla eri lainapalveluiden tarjouksia. Lainatarjousten vertailu onnistuu kätevästi Nordic Bankin nettisivuilla. Voit saada yhdellä ilmaisella lainahakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia.

Tällaisiin tilanteisiin pikaluotto sopii

Pikaluotto on erinomainen vaihtoehto tilanteisiin, joissa tarvitset pian rahaa ja haluat hoitaa asiasi ripeästi ja vaivattomasti. Pikaluotto soveltuu erityisesti yllättävien menojen rahoittamiseen, esimerkiksi auton korjauskuluihin, terveyskuluihin tai muihin arjen menoihin.

Pikaluotto on kätevä ratkaisu myös silloin, kun tarvitset pienen lainasumman johonkin yksittäiseen hankintaan. Sinun ei tarvitse sitoutua pitkään laina-aikaan, vaan voit maksaa lainan takaisin nopealla tahdilla. Usein luoton takaisinmaksuaika on vain muutama kuukausi.

Sinä päätät, mihin käytät rahat. Näin ollen voit käyttää ne arjen yllättäviin menoihin, terveyskuluihin tai vaikkapa lomamatkaan, juhlien järjestämiseen tai muihin mukaviin juttuihin. Pikaluotto on helppo keino saada tarvittava määrä rahaa, sillä koko hakuprosessi tapahtuu alusta loppuun saakka netissä, joten pitkiä lainaneuvotteluja ei tarvitse käydä.

Näin vältät yleiset mokat pikaluottoihin liittyen

Pikaluoton hakeminen onnistuu todella helposti netissä. Helppous on hyvä ominaisuus, mutta se voi myös aiheuttaa ongelmia. Seuraavaksi käsittelemme yleisiä mokia pikaluottoihin liittyen sekä miten ne voi välttää.

Turhat lainat

Vaikka pikaluottoja onkin helppo hakea ja ne saa nopeasti omalle tilille, kannattaa luottoa hakea aina vain todelliseen tarpeeseen. Pohdi siis tarkasti, tarvitsetko lainaa todella ja minkä verran. Lainasumman pitää olla taloudelliseen tilanteeseesi sopiva.

Lainaa ei kilpailuteta

Toinen yleinen moka, joka voi tulla kalliiksi, on lainan ottaminen ilman kilpailutusta. Jos tartut ensimmäiseen vastaan tulevaan lainatarjoukseen, saatat päätyä maksamaan lainasta liikaa. Myös pienet lainat kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa, koska sillä tavalla voit löytää edullisemman vaihtoehdon ja säästää huomattavia summia rahaa.

Lainoja kertyy useita

Pikaluottoa ei pidä käyttää muiden lainojen maksamiseen. Lainan ottamista kannattaa harkita tarkkaan myös silloin, kun luottoja on jo useita. Jos sinulla on jo monta lainaa, on eri lainat yhdistävä yhdistelylaina parempi vaihtoehto.

Vertaile pikaluottoja helposti netissä

Netissä toimii paljon erilaisia lainanantajia, mutta ensimmäisen vastaan tulevan lainanantajan tarjoukseen tarttuminen ei välttämättä kannata, sillä se ei todennäköisesti ole kaikkein edullisin vaihtoehto. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat suuresti, minkä vuoksi kilpailuttaminen kannattaa.

Halvin luotto on sellainen, jossa on matala korko sekä edulliset kulut. Todellinen vuosikorko on tärkeä luku vertailussa, sillä se sisältää sekä koron että kulut. Todellisen vuosikoron avulla luottoja on helppo verrata toisiinsa.

Pikaluottojen vertailu onnistuu kätevästi Nordic Bankin lainavertailussa. Täytä vain yksi ilmainen hakemus nettisivuillamme, niin voit saada useita tarjouksia eri tahoilta. Ensimmäiset tarjoukset saapuvat tavallisesti jo parin minuutin kuluttua. Pääset heti suorittamaan vertailua. Muista, että pelkkä hakemuksen tekeminen ja tarjousten katsominen ei sido mihinkään, eli voit huoletta tehdä hakemuksen.