Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin viime kesän jättihankinta Matthew Tkachuk on ottanut nopeasti paikkansa uuden joukkueensa johtajana – niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Koko NHL:n polarisoivimpiin pelaajiin lukeutuva valovoimainen supertähti kertoo The Athleticille nauttineensa suuresti pelaamisesta Floridan lämmössä.

– Tiesin, että tulisin rakastamaan tätä, mutta en olisi uskonut kuinka paljon, Tkachuk aloittaa.

Tkachuk solmi heti siirtonsa jälkeen Panthersin kanssa maksimimittaisen, kahdeksan vuoden ja 76 miljoonan dollarin sopimuksen.

– Näin mahdollisuuteni ja käytin sen. Tiedän, ettei Florida ole joukkue, josta puhutaan julkisuudessa yhtä paljon kuin monista muista seuroista, mutta en antanut asian häiritä, toisen polven NHL-megatähti perusteli jättipahviaan.

Huippukautta pelaava Tkachuk muistuttaa perään, että positiivinen muistijälki ensimmäisestä Panthers-kaudesta pyyhkiytyy pois, mikäli vielä viime kaudella koko NHL:n runkosarjan voittanut seura karsiutuu pudotuspeleistä.

– En tullut tänne vain saadakseni nauttia lämpimästä säästä jokaisena päivänä. Haluan mahdollisuuden pelata kilpailukykyisessä joukkueessa jokaisella kaudella, Tkachuk niputtaa.

Tkachuk on jo rikkonut 100 tehopisteen rajan toisella kaudella peräkkäin.