Leijonien valmistautuminen kohti kevään MM-kotikisoja jatkui torstaina Nordic Cupin ottelulla Tanskaa vastaan Vaasassa. Suomi nappasi loppuunmyydyllä Vaasan Sähkö Areenalla (5120 katsojaa) voiton lopulta lukemin 3-1.

Kaikki Leijonien maalit syntyivät avauserässä noin kymmenen minuutin sisään toisistaan. Antti Tuomisto avasi maalihanat Ahti Oksasen ja Hannes Björnisen syötöistä. Toisesta osumasta vastasi Janne Kuokkanen (artikkelikuvassa) ylivoimalla, syöttöpisteet merkattiin Juuso Riikolalle ja Patrik Puistolalle. Suomen viimeisen osuman naulasi Julius Mattila ja sen syöttivät Nikolas Matinpalo sekä Niklas Friman.

Tanska pääsi tulostaululle päätöserässä noin viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä. Joukkueen maalintekijänä kunnostautui Nicklas Jensen.

Suomen maalilla Jussi Olkinuora kirjautti lopulta 15 torjuntaa. Tanskan maalinsuulla Frederik Dichow torjui kaikkiaan 25 kiekkoa.

Leijonat ja Tanska kohtaavat uudelleen heti huomenna perjantaina Porissa.