Columbus Blue Jacketsilta NHL:ssä 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nostava Patrik Laine on toistaiseksi nimekkäin Leijoniin nimetty MM-kisapelaaja.

Ennen kisoja varsinkin kallispalkkaisten NHL-tähtien vakuutusmaksut ovat puhuttaneet mediassa. Aftonbladetin mukaan Elias Petterssonin vakuuttaminen MM-kisoihin maksaa Ruotsin jääkiekkoliitolle kaikkiaan 195-290 000 euroa. Petterssonin vuosipalkka NHL:ssä on 7,35 miljoonaa dollaria – siis huomattavasti Lainetta vähemmän.

– Etukäteen on todella vaikeaa arvioida, millaisesta summasta puhutaan. Vasta kisojen jälkeen meille tulee se tieto, Suomen Jääkiekkoliiton talousjohtaja Jaakko Luumi kommentoi Iltalehdelle.

– Kannaltamme on positiivista, jos parhaat haluavat edustaa Leijonia. Meidän tehtävämme on järjestää asia niin, että he voivat tehdä sen turvallisesti, Luumi muistuttaa.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF maksaa NHL-tähtien vakuutuksia 22 5000 euroon asti. Luumin mukaan Leijonien vakuuttaminen maksaa Suomen Jääkiekkoliitolle vuosittain kaikkiaan kuusinumeroisen summan euroja.

Voit tutustua MM-kisojen lohkoihin, otteluohjelmaan ja lipunmyyntiin täällä.