Viime päivinä suomalaisen jääkiekkomaailman ykköspuheen aihe ei ole ollut Liigan finaalit, NHL:n pudotuspelit tai tulevat MM-kotikisat. Sen sijaan keskustelu on käynyt kuumana Pelicansista, Iida Vainiosta ja Tapparan maalivahti Christian Heljangosta. STT:n mukaan Pelicansin syytetään yrittäneen psyykata Heljankoa näyttämällä videokuutiolla kuvaa Vainiosta, joka on tehnyt Heljangosta rikosilmoituksen.

Keskiviikkoiltana Vainio kävi kiivasta keskustelua Aleksi Valavuoren kanssa Twitterissä. Sananvaihdon päätteeksi Valavuori lupasi kirjoittaa Vainion valheista blogipostaksen Mummorulla-sivustolleen.

Valavuori kävi kirjoituksessaan läpi kaksikon yhteistyökuvioita Valavuori Livessä ja sen jälkeen. Hän latasi myös todella kovia väitteitä Vainiosta.

– Eräälle SaiPa-pelaajan tyttöystävälle Iida oli mennyt valehtelemaan pelaajan lähentelyistä, mutta mitään lähentelyä ei ollut koskaan tapahtunutkaan. Ja näitä perättömiä tapauksia ja väitteitä on lisää vähintään yhden jääkiekkojoukkueen verran, lukuisia henkilöitä on kiristetty yksityisviestien julkaisemisella ja ties millä hömpällä. SaiPan juontopestistä oli tullut potkut mm. jatkuvien valheiden takia. Sairain keissi oli kuitenkin vasta tulossa, Valavuori lataa.

– Vähemmän yllättäen Iidan sekoilut vain yltyivät ja luvassa oli tähän asti sairain kessi. Dumpatuksi yli kaksi vuotta sitten tullut Iida päätti kehittää seksuaalirikossyytteen SM-liigatähteä kohtaan vain koska ei ollut saanut haluamaansa ja halusi kostaa vuosien jälkeen, sattumalta juuri pudotuspelien aikaan. Kun Iida aikoinaan tapasi kyseisen pelaajan, oli hän ihmetellyt ystävälleen miten tämä pelaaja ei muka alkaisi seurustella juuri hänen kanssaan. Mistään pelaajan aiheuttamasta ikävästä tilanteesta, rikoksesta puhumattakaan Iida ei ollut lähiystävälleen maininnut sanallakaan missään vaiheessa.

SuomiKiekko tavoitti myös Iida Vainion kommentoimaan Valavuoren väitteitä. Hän kiistää ne tiukasti.

– Jos kyseessä olisi kiristäminen, niin kai joku SaiPan pelaaja tai muu asianosainen tekisi asiasta rikosilmoituksen? Vainio ihmettelee.

Vainio sanoo myös pyytäneensä Valavuorelta todistusaineistoa väitteisiin liittyen useaan kertaan, mutta ei ole sitä saanut.

Heljangosta tehdyn rikosilmoituksenkaan osalta Vainion mukaan Valavuori ei tiedä, mistä puhuu, koska ”hän ei ole ollut kärpäsenä katossa”.

– Yksityiskohdat ovat vain paikallaolleiden, poliisin ja asianajajani tiedossa, Vainio kommentoi.

Muokkaus: Iida Vainion kommentit artikkeliin lisätty 13:45. Vainion sitaatti lisätty otsikkoon 13:47.