Liigan pudotuspelit käynnistyvät maanantaina pudotuspelikarsinnoilla, eli kansankielellä säälipleijareilla. Paikoista puolivälieriin taistelevat Kärpät, Ässät, TPS ja KooKoo.

Mitkä ovat joukkueiden väliset voimasuhteet, ketkä menevät jatkoon ja keillä alkaa aikainen kesäloma?

Kärpät – KooKoo

Kärppien runkosarjan päätös oli todella valju. Kuudesta viime ottelustaan oululaiset hävisivät viisi. Peli on mielikuvituksetonta puurtamista, jossa ei näy neljä miljoonaa euroa, joka on pelaajistoon käytetty.

KooKoon peli on puolestaan ailahdellut läpi kauden. Joukkue puolustaa hyvin, mutta hyökkäyksiin lähteminen on välillä todella vaikeaa. Kiekko polttelee lavassa, ja pelaajilla on vaikeaa saada edes kahta syöttöä putkeen onnistumaan. Kuudesta viime ottelustaan KooKoo voitti neljä.

Kärpillä on puolellaan ylivoimainen materiaalietu. Joonas Kemppainen, Ville Leskinen, Teemu Turunen ja Cody Kunyk ovat Liigan eturivin tähtiä, vaikka heitä ei ole peluutettukaan optimaalisesti. KooKoo puolestaan seisoo valmentajansa takana ja näytti runkosarjan lopulla venymistaitoaan. Se ei kuitenkaan riitä.

Lopputulos: Kärpät siirtyy puolivälieriin otteluvoitoin 2-1.

Ässät – TPS

Ässien joukkue vahvistui selvästi viime kaudesta. Porilaisilla on vahvasti taisteleva duunariporukka, jonka uhrautuvainen pelityyli on parhaimmillaan kaunista katsottavaa. Kun tähän yhdistetään Liigan maalivahtieliittiin kuuluva Niklas Rubin, on Ässiä vastaan todella vaikeaa tehdä maaleja.

TPS:lle maalinteko on ollut muutenkin vaikeaa. Turkulaiset tekivät runkosarjassa neljänneksi vähiten maaleja. Viime aikoina maalihanat ovat hieman auenneet, mutta samaan aikaan omassa päässä on vuotanut pahemman kerran. Kymmenestä viime ottelustaan TPS on kerännyt neljä voittoa.

TPS:n peli-ilme on ollut läpi kauden todella vaisu. Korkean profiilin ulkomaalaishankinta Michael Dal Colle on ollut valtava pettymys, eikä muusta rosterista ole noussut esiin sopivaa paikkaajaa. Ässät on puolestaan näyttänyt parastaan juuri kevään kynnyksellä.

Lopputulos: Ässät siirtyy puolivälieriin otteluvoitoin 2-0.