Ässät selvitti tiensä jatkoon pudotuspelien avauskierrokselta. Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut porilaisryhmä kaatoi TPS:n otteluvoitoin 2-1. Ratkaiseva kolmas ottelu Porissa päättyi myöskin 2-1-lukemiin.

Ottelun kaikki maalit syntyivät vasta päätöserässä. Teemu Kivihalme vei TPS:n johtoon heti erän alussa. Ässät laittoi kuitenkin kaiken likoon ja teki viimeisen kymmenen minuutin aikana kaksi maalia. Tasoitusosuman iski ylivoimalla Derek Barach ja voittomaalin ohjasi joukkueen kapteeni Jesse Joensuu ajassa 57:47.

Joensuun kommentteja kuultiin ottelun jälkeisessä C Moren haastattelussa. Sarja oli erittäin tiukka, minkä allekirjoitti myöskin kapteeni Joensuu.

– Mä haluan uskoa, että me ansaittiin voitto tästä sarjasta. Todella tasainen sarja. Se, mistä mä oon tosi ylpeä: me pystyttiin lähelle parhaimpaamme koko aika. Silloin, kun sä pystyt lähelle parhaimpaasi, silloin sä voit ansaita voittaa. Ja nyt saatiin se, Joensuu sanoi.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 6150 katsojaa eli Isomäen jäähalli oli loppuunmyyty. Kamppailussa oli upea tunnelma läpi ottelun ja Ässien loppuhetkien maalit nostattivat meininkiä entisestään. Myös Joensuu kehui loistavaa kotiyleisöä.

– Se on ihmisluonto, että jos ne alkaa tolleen mylviä ja me saadaan peli tasoihin, niin ei siinä ole Tepsin pakilla kiva mennä hakeen kiekkoa kulmasta. En tiedä, mikä osuus yleisöllä oli, mutta me voitettiin ja saattoi olla, että yleisö voitti meille tai pelaajat, mutta kyllä se valtava tuki meille on, Joensuu kiitteli.

Ässät kohtaa puolivälierissä Tampereen Ilveksen.

Näet Joensuun viimeistelemän voitto-osuman alta tai täältä.

Porin Ässät

@PorinAssat
Eilisen Ratsula BOSS-pelaaja? Kapteeni Jesse Joensuu. 🫡

Ei tarvi perusteluja 🔥

#Ässät #Liiga