Viime kaudella Jukurien päävalmentajaksi pestattu Olli Jokinen on tuonut pelitapoineen raikkaan tuulahduksen kotoisaan Liigaan.

Pohjois-Amerikasta elementtejä pelitapaansa saanut Jokinen johdatti Jukurit viime kaudella sensaatiomaiseen menestykseen. Tällä kaudella Mikkelissä palattiin kuitenkin takaisin arkeen, kun seura jäi kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Jokinen avasi kahden päävalmentajakautensa välisiä eroja Liiga Without a Map -podcastissa.

– Ensimmäisellä kaudella kaikki onnistui ja pystyin saamaan kaikista pelaajista kaiken irti. Tänä vuonna en pystynyt sitä tekemään valmentajana. Koutsina oppi myös sen, että jos sulla on se tietty arvomaailma, johon uskot ja haluat pelaajien uskovan, niin sun täytyy valmentajana vaalia sitä ja olla se eturivin äijä noudattamassa sitä. Siinä mä lipsuin, ja siitä kädet virheen merkiksi pystyyn, Jokinen ottaa vastuuta kuluvasta kaudesta.

NHL-vuosinaan amerikkalaistunut ”OJ” muistuttaa samalla, että Jukurien raikas pelitapa on muuttanut myös Liigaa viihdyttävämpään suuntaan.

– Uskon, että tuo viime kauden pelitavallinen juttu, mitä me tuotiin tänne, niin kyllä siellä ainakin 5-6 joukkuetta oli hyvin selvästi aktivoittaneet peliään. Kyllä me jotain ollaan tänne tuotu tällä omalla jutulla, Jokinen kehaisee.

Jokisen haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.