San Jose Sharksin NHL-kausi päättyy runkosarjaan, mutta joukkueen sisällä riittää silti panosta vielä kauden viimeisen 20 pelin osalta.

Useat joukkueen pelaajista antavat parhaillaan näyttöjä tulevaisuutensa puolesta. Yksi näistä on suomalaismaalivahti Kaapo Kähkönen. Sharksin GM Mike Grierin mukaan 26-vuotiaalla maalivahdilla on nyt tärkeä näytönpaikka pelata itselleen vastuuroolia tulevalle kaudelle.

– Mielestäni Kaapo on parantanut peliään kauden mittaan, mikä on luonut hyvää painetta James Reimerille. Odotamme innolla tuon kilpailun jatkuvan.

– Maalivahtipeli on osa-alue, jota jokainen joukkue haluaa parantaa. Sarjassa on vain kourallinen joukkueita, jotka voivat olla täysin tyytyväisiä maalivahteihinsa. Yritämme löytää syvyyttä tälle osa-alueelle. Kaikki etsivät ykkösmaalivahtia, joko varaustilaisuuden, vapaiden markkinoiden tai treidien kautta, emmekä tee tässä poikkeusta. Katsotaan, miten Kaapo ja Reims suoriutuvat. Ehkä toinen heistä osoittaa meille olevansa ykkösvahdin paikan arvoinen, Grier arvioi San Jose Hockey Now -sivustolle.

Grier muistuttaa 2,75 miljoonaa dollaria tästä ja ensi kaudesta tienaavan Kähkösen olevan nyt tärkeässä tilanteessa koko NHL-uransa kannalta.

– Maalivahtivalmentajat ovat pyytäneet häntä muuttamaan joitakin asioita (pelissään). Niiden käytäntöönpano vie aikaa, mutta viimeinen kuukausi on ollut varsin hyvä. Loput 20 peliä tulevat olemaan tärkeitä hänelle ja muille pelaajille, jotka yrittävät ansaita paikkansa, Grier muistuttaa loppukauden panoksista.

Kähkönen on pelannut kuluvalla kaudella 29 ottelua. Suomalaisen tilastot heikon joukkueen takana ovat varsin vaisuja: 3,81 ja 87,9%.