Miro Heiskanen rikkoi 60 tehopisteen rajapyykin vasta NHL:n historian neljäntenä suomalaispuolustajana, kun Dallas Stars kärsi kotonaan 4-5-jatkoaikatappion Seattle Krakenia vastaan.

Heiskanen iski Starsin ensimmäisen maalin nousten samalla 60 pisteen kerhoon Reijo Ruotsalaisen, Pekka Rautakallion ja Risto Siltasen kanssa. Heiskanen ja Roope Hintz vastasivat myös Starsin viime hetken tasoituksen esityöstä. Jamie Benn lapioi Hintzin reboundin verkkoon vain sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Heiskanen on nyt iskenyt kauden 68 ottelussa tehot 11+50=61. Suomalaistähden pisteputki on nyt 11 ottelun ja 19 pisteen mittainen. Matkaa Ruotsalaisen hallussaan pitämään yhden kauden piste-ennätykseen (73) on vielä 12 pisteen verran.

Heiskasen aiempi yhden kauden piste-ennätys on 36 pistettä. Nykytahdilla suomalainen saattaa hyvinkin tuplata aiemman piste-ennätyksensä kauden päätteeksi.