Mikael Granlundin hankintaa ei otettu avosylin vastaan Pittsburgh Penguinsin kannattajien ja sisäpiiritoimittajien keskuudessa. The Athletic julistaa Ron Hextallin olevan väärä toimitusjohtaja pennsylvanialaisorganisaatiolle.

Kritiikki kumpuaa erityisesti pettymyksestä siihen, ettei Hextall saanut raivattua tilaa palkkakattoon tarpeeksi aikaisin saadakseen Jakob Chychrunin. Granlund ei ole kirjoittajan mielestä oikea lisä Penguinsin pudotuspelitaisteluun.

— Penguinsin piti tulla nopeammaksi, isommaksi, kovemmaksi ja dynaamisemmaksi, Josh Yohe kirjoittaa. Vaikka Granlund on kohtuullinen NHL-pelaaja, hän ei tuo mitään vaadittuja ominaisuuksia.

Philadelphia Flyersissa aiemmin vaikuttanut Hextall on epäonnistunut peliliikkeissään Yohen mielestä jo pitkään.

— Hextall ei ole tehnyt montaa ymmärrettävää siirtoa siitä lähtien, kun hänet valittiin Penguinsin GM:ksi yli kaksi vuotta sitten. Tämä johtuu siitä, ettei suunnitelmaa ole eikä sitä ole koskaan ollutkaan. Jos Mikael Granlund oli suunnitelma kaiken aikaa, on aiheellista kyseenalaistaa Hextallin kykyä arvioida pelaajia.