Kärppien Liiga-kausi päättyi torstaina. Runkosarjan seitsemänneksi sijoittunut oululaisjoukkue taipui KooKoolle pudotuspelien avauskierroksella otteluvoitoin 2-1. Ratkaiseva kolmas ottelu päättyi Oulussa KooKoon vierasvoittoon lukemin 0-5.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa pettynyt Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki aloitti puheenvuoronsa kehumalla KooKoota ja onnittelemalla joukkueen päävalmentaja Olli Saloa ottelusarjan voitosta.

– Ensinnäkin onnittelut Ollille ja KooKoolle, pelaa upeeta lätkää jo toista vuotta. Ei ole sattumaa, että oli viime kaudella neljän joukossa. Todella hyvä esimerkki siitä, mitä hyvä joukkuepelaaminen on.

Sen jälkeen Marjamäki alkoi käydä mennyttä kautta läpi oman joukkueensa näkökulmasta.

– Kymmenen kuukautta sitten aloitettiin. Paljon uusia pelaajia. Vaikeeta oli oikeastaan koko syksyn ja joulun yli sinne tammikuun alkuun asti, ja sitten sen jälkeen saatiin hommista kiinni ja lähti tuloskunto oikeaan suuntaan, kunnes tuli viisi viimeistä runkosarjan peliä. Silloin oli pakko voittaa, niin silloin me ei pystytty ja otettiin vain neljä pistettä. Nyt oli pakko, tai oli mahdollisuus, voittaa kaksi kertaa, niin ei pystytty läheskään parhaimpaan suoritukseen, Marjamäki sanoo.

Marjamäki teki paluun Kärppien päävalmentajaksi kesken viime kauden. Joukkueen tavoitteet olivat reippaasti korkeammalla verrattuna siihen, mihin se nyt pystyi. Tämän voi todeta jo pelkästään katselemalla kasassa ollutta nimilistaa.

– Kauttaaltaan, kun ajatellaan, että mistä lähdettiin ja mihin päädyttiin, niin visiot ja sanat olivat kaukana teoista. Mä kannan siitä ihan täydellisen vastuun henkilökohtaisesti. Tämä oli yksi isoimmista pettymyksistä ja raskaimmista kausista, mitä on ollut. Kaikki lyötiin likoon, mitä oli, mutta tuon enempää ei saatu, Marjamäki totesi.

Viimeksi Marjamäki valmensi Kärppiä kausilla 2013-16. Tuolloin hän luotsasi seuran kahteen Suomen mestaruuteen sekä pronssille.

– Hyvällä fiiliksellä kymmenen vuotta sitten tulin Ouluun ja silloin sanat muuttuivat teoiksi. Nyt tulin yhtä innoissani, mutta kyllä ilo on kaukana tällä hetkellä. Olen tosi pettynyt.