Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin loppukauden panokset liittyvät siihen, kuinka korkealle joukkue pääsee kesän NHL-varauslotossa, jossa ykköspalkintona olisi sukupolvitason NHL-supertähti Connor Bedard.

Kekäläisellä on muutenkin edessään kiireinen kesä. Vladislav Gavrikovin myötä varsinkin vasemman pakin tontti huutaa jämäkkää vasemmalta laukovaa puolustajaa. Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzline listaa kärkinimet Gavrikovin ruudun täyttäjäksi.

– Blue Jackets tarvitsee vasemmalta laukovan puolustajan, joka voi pelata 18 minuuttia illassa ja on vahva puolustussuuntaan sekä kykenee pelaamaan alivoimaa, Portzline arvioi The Athleticin kolumnissaan.

Toimittaja nostaa ykkösehdokkaiksi Boston Bruinsista todennäköisesti vapautuvan Dmitri Orlovin, New Jersey Devilsin Ryan Gravesin, Pittsburgh Penguinsin Brian Dumoulinin ja Dmitri Kulikovin sekä Tampa Bay Lightningin Ian Colen. Jopa Gavrikovin paluu Ohioon saattaa olla mahdollinen, mikäli mies ei solmi jatkosopimusta Los Angeles Kingsin kanssa.

Viisikosta Orlov ja Graves lienevät Kekäläisen ykkösvaihtoehtoja.