NHL-joukkue Edmonton Oilersin kanadalaishyökkääjä Connor McDavidin ällistyttävä pistevire jatkui myös lauantaiyönä NY Rangersia vastaan.

Kun pelaaja syötti avauserässä Ryan Nugent-Hopkinsin ylivoimalla iskemän 1-0-maalin, rikkoi hän jo sadan pisteen rajan. Pistepörssin kärki pystyi kolminumeroisille pinnoille vain 56 ottelussa.

McDavid ylsi sataan pisteeseen kuudennen kerran urallaan. Aiemmin hän on kyennyt tuohon kausina 2016-19 ja 2020-22.

Kuudesti sataan pisteeseen ovat yltäneet myös Mario Lemieux ja Phil Esposito, yhdeksän kertaa moiseen kykeni Wayne Gretzky.

Aktiivipelaajista kuusi sadan pisteen kautta on eniten yhdessä Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn kanssa. McDavid tosin on pelannut NHL:ssä vasta kahdeksan kautta maanmiehensä 18:n rinnalla.

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinilla kausia on neljä ja McDavidin joukkuekaveri Leon Draisaitlilla sekä Pensin Jevgeni Malkinilla kolme.

McDavid (42+59=101) saalisti pelissä kaksi syöttöpinnaa, mutta ottelu päättyi Oilersin osalta pettymykseen. Rangers tuli päätöserässä kahden maalin takaa rinnalle ja voittomaalikisassa ohi. Peli päättyi 4-5.

Newyorkilaisten Kaapo Kakko syötti yhden maalin.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Another season, another 100-point performance by @cmcdavid97!

McDavid became the 16th player in NHL history with at least six 100-point campaigns and matched the most by an active skater.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/16…