Arizona Coyotes ja Vegas Golden Knights valmistelivat yllättävän vaihtokaupan myöhään keskiviikkoiltana.

Coyotes lähettää vaihtokaupassa puolustaja Dysin Mayon Vegasiin. Vastikkeena Coyotes saa viidennen kierroksen varausvuoron (2023) sekä ex-NHL-supertähti Shea Weberin sopimuksen.

NHL:ssä yli 1000 ottelua pelannut Weber on ollut loukkaantumisen takia sivussa kaudesta 2020-21 lähtien. Kanadalaislegendan pelit NHL:ssä on mitä todennäköisimmin pelattu. Miehen 7,857 miljoonan dollarin caphitillä varustettu sopimus päättyy kesällä 2026.

Molemmat joukkueet hyötyvät

Golden Knights vapauttaa vaihtokaupan avulla palkkakattoonsa lisää tilaa tulevalle kesälle, jolloin pitkäaikaisesti loukkaantuneiden listalla (LTIR) olleen Weberin sopimus olisi muuten vaikuttanut täysin mitoin seuran palkkakattoon.

Weberin sopimuksen kauppaaminen ei vaikuta Golden Knightsin tämän kauden palkkakattotilanteeseen.

Coyotes puolestaan pääsee Weberin sopimuksen avulla helposti NHL:n palkkalattian yli tulevilla kausilla. Weberin varsinainen palkka seuraavalta kolmelta kaudelta on vain hieman alle neljä miljoonaa dollaria.

Coyotesin joukkueeseen kuului jo ennestään loukkaantuneet hyökkääjät Andrew Ladd ja Bryan Little. Kolmikko vie jatkossa Coyotesin palkkakatosta 18,6 miljoonan dollarin, eli 26 prosentin osuuden.