Jesse Puljujärven pitkäksi venynyt siirtosaaga sai tiistai-iltana vihdoin päätöksensä, kun Edmonton Oilers kauppasi suomalaishyökkääjänsä Carolina Hurricanesiin.

Suomalaisia vilisevä ja kärkipelaajiensa suhteen ikärakenteeltaan nuorekas Hurricanes vaikuttaa ympäristönsä puolesta suorastaan täydelliseltä 24-vuotiaalle Puljujärvelle. Joukkueessa pelaa ennestään suomalaisista Antti Raanta, Teuvo Teräväinen, Jesperi Kotkaniemi sekä vuoden 2016 Nuorten MM-kisoissa Puljujärven kanssa pisteitä mättänyt Sebastian Aho.

Suomalaisfanien harmiksi Puljujärveä on ainakin toistaiseksi turha odottaa Ahon tutkapariksi ykkösketjuun. Hurricanesin kärkiketjut ovat esiintyneet viime aikoina niin hyvin, ettei muutoksia ole odotettavissa ilman loukkaantumisia tai uusia vaihtokauppoja.

The Athletic -sivuston Hurricanesin asiantuntija Cory Lavalette uskoo Puljujärven aloittavan Hurricanes-uransa nelosketjun oikeassa laidassa. Ketjun sentterinä on toiminut aiemmin Paul Stastny ja AHL:ssä viime kaudella hurjat tehopisteet mättänyt Stefan Noesen.

Puljujärven paikka pelaavassa kokoonpanossa ei ole mitenkään hakattu kiveen. Hurricanesille jäi tämäniltaisen vaihtokaupan jälkeen palkkakattoon roimasti tilaa ja seuran uskotaan olevan aktiivinen ennen tämän viikon perjantaina olevaa siirtorajaa. Joukkueen on huhuttu etsivän vielä yhtä kovan luokan hyökkääjää.

Hurricanes nähdään seuraavan kerran kaukalossa Suomen aikaan torstain vastaisena yönä vierasottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan.