The Athletic listasi pelaajia, joilla voisi olla sen näkemyksen mukaan mahdollisuuksia pelata NHL:ssä. Yksi listalle noussut nimi oli Liigasta tuttu tshekkitaituri Jiri Smejkal.

26-vuotias Smejkal pelaa tällä hetkellä Ruotsin SHL:ssä upeaa kautta. Hän on tehtaillut IK Oskarshamnin riveissä 45 otteluun tehopisteet 23+18=41. Hänen sopimuksensa seuran kanssa kattaa myöskin ensi kauden.

– Smejkal on 26-vuotiaana jo hieman vanhempi pelaaja, mutta hänellä on käynnissä iso vuosi Ruotsissa ja hän on ollut merkittävä osa Tshekin maajoukkuetta pelattuaan siellä olympialaisissa ja MM-kisoissa. Hän on iso ja vahva laitahyökkääjä varustettuna hyvillä taidoilla. Hänen luistelunsa on ihan ok. Se, että tekeekö hän maaleja Pohjois-Amerikassa, on kysymysmerkki, mutta hänen tyylinsä tarjoaa hänelle todellisen mahdollisuuden pelata NHL-pelejä, kirjoittaa The Athleticin toimittaja Corey Pronman.

Smejkalia ei ole varattu NHL:ään. Pohjois-Amerikassa hän on kuitenkin pelannut urallaan kaksi kautta. Hänet nähtiin tuolloin juniorisarja WHL:ssä.

Viime kaudella Smejkal teki vaikutuksen Liigassa Pelicansin riveissä. Hän tehtaili 44 otteluun komeat tehopisteet 25+20=45. Sitä edeltävällä kaudella hän edusti puolestaan Tapparaa, jossa 48 otteluun syntyivät pisteet 9+17=26.

Smejkal edusti Tshekkiä viime vuoden olympialaisissa sekä kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Hän oli voittamassa myöskin MM-pronssia viime keväänä.