Liigan 24. peliviikko alkaa tiistaina otteluilla Tappara-KooKoo ja TPS-HPK, joten nyt on hyvä aika perata läpi menneen viikon tapahtumat totutusti viiden plussan ja viiden miinuksen kautta.

Plussat:

+5 Tappara ja Valtteri Kemiläinen

Sarjakakkonen Tappara on mukana runkosarjan voittotaistelussa, kun kärkijoukkue Lukkoa kaksi ottelua vähemmän pelannut tamperelaispoppoo on perässä vain pisteen päässä. Tappara on viiden suoran voiton letkussa.

Sopii miettiä, kuuluuko tähtipakki Kemiläinen Liigaan? Kymmenen edellisen pelin saldo on 4+12=16, HIFK:ta vastaan syntyi keskiviikkona pisteet 0+5=5.

+4 Kärppien kirit

KooKoota vastaan kolmen ja kahden maalin takaa rinnalle ja ohi, KalPaa vastaan kolmen maalin takaa rinnalle ja ohi. Isoja kirejä, isoja pisteitä.

+3 Marek Langhamer

Ilves-veskarin kausi tiiviisti: Pienin päästettyjen maalien keskiarvo (1,76), paras torjuntaprosentti (92,68), eniten nollapelejä (8).

+2 Jasper Patrikainen

Kun Patrik Bartosak loukkaantui, saattoi moni Pelicans-henkinen järkyttyä. Mutta ei syytä huoleen, Patrikainen muodostaa tshekin kanssa kenties sarjan parhaan ja varmimman maalivahtiduon.

+1 HIFK:n ykkösketju Kristian Vesalainen – Juha Jääskä – Iiro Pakarinen

Viime viikon yhteistehot 4+6=10 niin, että Vesalaisen saldo oli 0+4=4, Jääskän 2+0=2 ja Pakarisen 2+2=4.

Miinukset:

-5 Roope Taposen kohtalo ja HIFK:n maalivahtitilanne

Taposen loukkaantuminen tarkoitti sitä, että HIFK:n pelaavat maalivahtivaihtoehdot ovat Niilo Halonen tai Eemil Vinni. Severi Soukka on kolmosveskari. Halosen kausi on mennyt pahasti mönkään, Vinni on todella kokematon ja 46 peliminuutin Soukka vielä kokemattomampi.

Loukkaantumista ei toivo koskaan kenellekään, mutta nyt se tuli HIFK:n näkökulmasta kenties kriittisimmälle mahdolliselle pelaajalle kriittisimpään mahdolliseen aikaan.

-4 Miro Nallin kohtalo

Sportin pelaaja tuupertui HIFK:ta vastaan pelottavasti jäälle. Hän sai aiemmin Ilves-pelissä nyrkistä. Nallia ei tällä kaudella enää kaukalossa nähdä.

-3 Derek Barachin saama ulosajo

Tarvitseeko tätä sen enempää selittää? Ässien kultakypärä todisti Lappeenrannassa oikeusmurhaa, ihan uskomatonta ulosajoa.

-2 TPS

TPS se oli, joka ”katkaisi” SaiPan 16 ottelun tappioputken. Turkulaisjoukkue hävisi jumbolle kotonaan 3-4, sitä ennen tuli Pelicansilta käkättimeen Lahdessa maalein 0-4

-1 KooKoon sulaminen kahdesti johtoasemassa

Liigassa pisteen viimeistä jatkopaikkaa perässä oleva KooKoo puppeloi johdon sekä Kärppiä että Ilvestä vastaan.

Ensiksi mainittua vastaan meni kolmen ja kahden maalin johto, Ilvestä vastaan 1-2-tilanne kuivui kasaan neljä ja puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Pistemenetykset voivat olla ratkaiseva lopputaulukkoa tutkiessa.