Liigaa on pelattu jo 22 viikon ajan, ja nyt on hyvä aika käydä läpi menneen viikon parhaat ja vähemmän hyvät asiat.

Ohessa viisi positiivisinta ja viisi negatiivisinta seikkaa järjestyksessä.

Plussat:

+5 SaiPa-fanit

SaiPan matkassa – Vaasassa, Jyväskylässä tai ihan missä vaan – on nähty herrasmies SaiPan pörröinen karvahattu päässä ja iso lippu käsissä poikkeuksetta.

Miettikää, että fanit reissaavat, vaikka mahdollisuudet jatkoon ovat menneet aikoja sitten, tappioita tulee jatkuvasti ja avainpelaajat on kaupattu muualle.

Tämä kyseinen herra ja muut reissaavat SaiPa-fanit ansaitsevat jokaisen kehun.

+4 Leevi Meriläinen

Kärppien vahti nousi ykkösmolarin paikalle Joel Blomqvistin loukaannuttua. Viime viikolla hän torjui nollat niin TPS:ää kuin HPK:ta vastaan.

+3 Eetu Koivistoinen

HIFK-hyökkääjältä kolmen pelin, viiden maalin, kypärätempun ja kuuden tehopinnan viikko. Ei kait tätä valintaa sen enempää tarvitse perustella.

+2 Niko Hovinen

Viikon sisällä nollapeli ja nousu CHL-mestariksi – Tapparassa, uusissa ympyröissä. Sportista tullut maailmanmestari oli kirvesrinnoilta loistohaku pudotuspelejä ajatellen Christian Heljangon peesiin.

+1 Ilves ja KalPa

Viiden ja kolmen suoran voiton letkuissa – viiden ottelun kuntopuntarin kärkikaksikko.

Miinukset:

-5 Braden Christoffer

Ihan idioottimainen ja vaarallinen isku Jukurien pelaajaa kaulaan kuuden pinnan pelissä ja ulosajo. JYP-hyökkääjän harkintakyky petti maalineduskahakassa pahemman kerran.

-4 Sportin luovuttaminen

Sport pisti tyhjennystalkoot käyntiin, vaikka jatkoon oli vielä jopa ihan hyvät saumat. Ei ole enää, ja kirkkaimpien tähtien lähtöjen jälkeen on tullut takkiin poikkeuksetta.

-3 Niilo Halonen

HIFK-molarin kausi on ollut ikävä kyllä todella hankalan oloinen. Kauden torjuntaprosentti on 85,71, viime viikolla SaiPa pisti kumilätkän Halosen selän taakse viidesti.

-2 Ässät

Kaksi tappiota putkeen, kuuteen edelliseen peliin ei yhtään voittoa varsinaisella peliajalla. Toki pitää muistaa, että ykkösvahti Niklas Rubin on telakalla. Pata joutuu pelaamaan pudotuspelipaikasta vielä ihan tosissaan.

-1 Gustav Olhaver

SaiPa-laituri pelasi viime viikolla kolmessa pelissä 41 minuuttia, ja tilastoihin tuli seitsemän miinusta – näistä viisi kirjattiin Tappara-pelissä. Nyt menossa on 19 ottelun pisteetön putki.

Toki ei lappeenrantalaisjoukkueen yksilöitä haluaisi liikaa sättiä. Jo pelkästään kaukaloon meneminen ja taisteleminen illasta toiseen on nyt kyllä uroteko.