St. Louis Bluesin puolustajasta Niko Mikkolasta uskotaan tulevan kauppatavaraa ennen NHL:n maaliskuun ensimmäisellä viikolla olevaa siirtorajalla.

DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli uskoo 193-senttisen suomalaisjärkäleen herättävän kiinnostusta pudotuspeleissä pitkälle tähtäävissä NHL-seuroissa.

Mikkolan 1,7 miljoonan dollarin palkkalla varustettu sopimus päättyy ensi kesänä. Blues on jäämässä ulos pudotuspeleistä, joten seura haluaa todennäköisesti rahastaa 26-vuotiaasta kiiminkiläisestä parhaan mahdollisen saatavan.

– Mikkola toisi leveyttä puolustukseen halvalla hinnalla kun ottaa huomioon hänen sopimustilanteensa. Yleinen sanonta on se, ettei pudotuspelitaistoon lähtiessä ole koskaan liikaa puolustajia. Mikkolalla on jonkin verran kokemusta pudotuspeleistä. Hän takaisi NHL-GM:lle paremmat yöunet pudotuspelien aikaan, Seravalli kertoo.

Seravalli uskoo Mikkolan kauppahinnan olevan 6-7. kierroksen varauksen luokkaa. Toimittaja käytti vertailukohtana viime keväänä kaupattua puolustajaa Troy Stecheriä, josta Detroit Red Wings sai vastikkeena 7. kierroksen varauksen.

Seravalli näkee, että Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers ja Vegas Golden Knights saattaisivat olla kiinnostuneita Mikkolan kaltaisesta pelaajasta.