NHL:ssä pelaavat kanadalaiset supertähdet Sidney Crosby ja Connor McDavid iskivät yhteen perjantain vastaisena yönä. Pittsburgh Penguinsin ja Edmonton Oilersin kohtaaminen päättyi jälkimmäiselle peräti maalein 7-2.

Sarjan pistepörssiä johtava McDavid pelasi matsissa 19.32, ja hän iski tuossa ajassa kaksi maalia ja kaksi syöttöpinnaa. Crosby sai peliaikaa 18.46, ja tuona aikana syntyi yksi syöttöpiste.

McDavid varmisti neljän pisteen iltapuhteella eräänlaista lähimenneisyyden historiaa. Hänestä tuli ensimmäinen pelaaja sitten kauden 1995-96, joka on kyennyt peräti yhdeksään neljän pinnan peliin yhden sesongin aikana.

Useimmin neljän pisteen peleihin vuosista 1992-93 alkaen on pystynyt Mario Lemieux Pensissä. Hän latoi kaudella 1995-96 neljä pinnaa kasaan peräti 16 matsissa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Just another four-point night for the League’s leading scorer, Connor McDavid.

It’s the first time since 1995-96 the NHL has featured a player with nine outings of 4+ points in a season. #NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

McDavid johtaa taalaliigan pistepörssiä lukemin 46+63=109, Crosby on 10. sijan paikkeilla saldolla 25+44=69. Edmonton puolestaan on Tyynenmeren divisioonassa toisena ja Penguins omassa divisioonassaan viidentenä.