NHL:n San Jose Sharks ja sen maalivahti Kaapo Kähkönen ovat todistaneet hankalaa kautta. Kiekot ovat tarttuneet suomalaismolarille 24 pelissä vain 88,3 prosentin tarkkuudella – ja se on pelaajan tasoon nähden heikko lukema. Lisäksi haipaidat kyntävät Tyynenmeren divisioonassa toiseksi viimeisenä.

Vaikka tappioita on tullut kosolti, yrittää joukkue pitää yllä myönteisen ilmapiirin.

– Onhan tämä ollut aika kreisiä, mutta joukkueessamme on se hyvä puoli, että pysymme positiivisina. Jatkamme työntekoa, vaikka jälki ei aina kaunista olekaan. Noudatamme suunnitelmaamme riippumatta siitä, mitä ympärillä tapahtuu, Kähkönen kertoi NHL:n nettisivujen mukaan.

Saksalaishyökkääjä Nico Sturm puhui kollegasta hienoon sävyyn, vaikeuksista huolimatta.

– On ollut hyvä nähdä hänen kääntävän suunnan kauden ensimmäisen puoliskon jälkeen. Hän on aina yksi ensimmäisistä pelaajista hallilla ja tekee jatkuvasti ylimääräistäkin työtä.

Voihan se olla, että Kähkösen kausi jatkuu NHL:n runkosarjan jälkeen Tampereen MM-kisoissa. Aika näyttää.