Viime kaudella olympiakultaa ja MM-kultaa Leijonien kolmosvahtina voittanut Frans Tuohimaa lähti yllättäen Jukureista siirtorajan viime hetkillä. Jukurien tiedotteen mukaan osapuolten välinen sopimus purettiin Tuohimaan pyynnöstä.

31-vuotias Tuohimaa pelaa kauden loppuun SHL:ssä Skellefteå AIK:n riveissä. Mies perusteli MTV Urheilulle päätöstään jättää Jukurit.

– Tämä ei ole impulsiivinen päätös. Olen käynyt kauden aikana itseni kanssa läpi paljon asioita, Tuohimaa sanoi.

Kuluvalla kaudella Tuohimaa pelasi Liigassa 34 ottelua tilastoilla 89,5% ja 2,82. Hänet nähtiin viimeisen kerran Jukurien maalinsuulla 3. helmikuuta.

– Sitten kun alkaa kyseenalaistamaan sen, että tässä ympäristössä ja kokonaisuudessa ei koe pystyvänsä parhaimpaansa, on mietittävä muita vaihtoehtoja, Tuohimaa prosessoi.

– Melko nopeasti aloin kipuilla sen kanssa, että olen omalla urallani nyt väärässä paikassa. Epäonnistumiset Mikkelissä tuntuivat monin verroin kovemmilta, kuin jos olisi ollut jossain sellaisessa seurassa, jossa lähtökohtaisesti tällä kaudella olisi halunnut olla.

Asia, joka herätti paljon ihmettelyä, oli sopimuksen purkamisen ajankohta. Jukurit käy parhaillaan kiivasta kamppailua viimeisestä pudotuspelipaikasta.

– Myönnän, että tämä on todella huono aika. EI sitä tarvitse selitellä yhtään, ettenkö olisi jättänyt Jukureita huonoon asemaan. Se oli tässä itselleni se kaikkein kipein kohta, jonka kanssa jouduin painimaan. Silti koen, että tein oikean päätöksen, Tuohimaa sanoi.