Tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista jääkiekkoliigassa kamppailevat JYP ja Jukurit kohtasivat perjantaina isossa ottelussa. Se päättyi vieraille voittomaalikisan jälkeen 1-2.

Ottelun jatkoajalla nähtiin todella erikoinen tapaus. Kun Jukurien Juhamatti Aaltonen oli läpiajossa, lensi kaukaloon yhtäkkiä jostain toinen kiekko. Tilanteessa syyttävät sormet kääntyvät johkin katsojaan, kun kiekko näytti tulevan videotallenteiden perusteella yleisöstä – eikä esimerkiksi vahingossa jostain toimitsija-aitiosta tai vastaavasta paikasta.

Aaltonen epäonnistui läpiajossa. Näytti, ettei kesken läpiajon kentälle lentänyt kumilätkä häirinnyt Aaltosta tässä vaiheessa suoritusta. Tuomarien kokoustettua hetken, sai taikuri rangaistuslaukauksen.

– Näin tuommoisen ensimmäisen kerran, että kiekko heitetään kentälle. En tiedä, näin se sääntökirja vissiin sanoo. Oppia meille kaikille. En tiedä, kuka sen hallissa tiesi, mutta joku sen näköjään tiesi. Hyvä näin, JYP-luotsi Jukka Rautakorpi sanoi Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa viitaten seuranneeseen rankkariin.

– Jatkoajalla sattui ja tapahtui kaikkea. Kiekko lensi katsomosta ja oli rangaistuslaukaus, kolme läpiajoa, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen pyöritteli.

Jokinen kertoi, ettei tuomarit käyneet tilannetta läpi luotsien kanssa.

– Siinä näytettiin, että kiekko keskeen. Aaltonen sanoi, että tuomio olisi ollut sama, jos JYPin pelaaja olisi päässyt läpi, ja joku olisi heittänyt kiekon siihen – eli olisi ollut kotijoukkueen pelaaja läpi, kotijoukkueen kannattaja heittää kiekon ja ”rankki”. Sillä ei ollut merkitystä, että me oltiin vierasjoukkue.

– Jonkin verran olemme molemmat (Jokinen ja Rautakorpi) olleet mukana, mutta varmaan oli ensimmäinen kerta molemmille tällainen nähty tilanne.

– Ei lisättävää tähän, ei mitään hajua, miten se menee, Rautakorpi vastasi, ja veisteli sitten:

– Tuo on mielenkiintoinen logiikka – jos kotijoukkue pääsee läpi ja heitetään kiekko katsomosta, niin sitähän voisi käyttää hyväksi. No, leikki leikkinä. Ei kuulu tähän, outo juttu.

– Tuntuu oudolta, että joukkue kärsii tuosta, jos tuommoinen sääntö on olemassa. Mutta varmasti on, koska tuomareille tuli jostain viesti, JYP-luotsi lopetti.

Liigakausi jatkuu lauantaina kuudella ottelulla.