Leijonien väreissä olympiakultaa vuosi sitten voittanut Tapparan Valtteri Kemiläinen pääsi keskiviikkona ällistyttävään syöttövireeseen Tampereen liigapelissä HIFK:ta vastaan. Kirvesrinnat murskasivat helsinkiläisvieraansa peräti 8-2, ja pakki syötteli viisi maalia.

Syöttöpistemäärä on toiseksi isoin kautta liigahistorian pakille yhdessä ottelussa. Pinnan parempaan, eli kuuteen napsuun pystyi Pertti Lehtonen HIFK:n paidassa lokakuussa. Hän syötteli ennätyksen vuonna 1988 SaiPaa vastaan.

Tilaston kakkossijaa jakavat nyt siis Kemiläinen sekä Reijo Ruotsalainen, Pekka Rautakallio ja Pekka Laksola viidellä napsulla. Varsin legendaariseen seuraan onnistui Tapparan pelaaja nousemaan.

Kemiläinen linkosi itsensä ylemmäksi yhdessä toisessakin tilastossa – hän näet sivusi samalla seurahistoriaa, sillä Laksola ylsi viiteen syöttöön nimenomaan Tapparan väreissä tammikuussa 1989 JYPiä vastaan.

Kemiläinen on hurjien pisteiden myötä pistepörssissä jo 13:s lukemin 7+32=39, Tappara puolestaan on sarjakolmonen.

Liigakausi jatkuu torstaina ottelulla Pelicans-TPS.