Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan Brynäsin kausi on mennyt enemmän ja vähemmän pieleen. Suomalaisluotsi Mikko Mannerin (arkistokuvassa) johtama lauma on viimeistä edellisenä, viimeisestä pudotuspelipaikasta jo 12 pinnaa jääneenä.

Joukkue pelaa käytännössä HV-71:n kanssa siitä, kumpi saa päättää kauden runkosarjaan. On todennäköistä, että toinen tästä kaksikosta joutuu SHL-karsintoihin. Malmö on jäänyt Brynäsistä kahdeksan pisteen päähän.

Leijonia taannoin Ruotsin EHT-turnauksessa virallisen päävalmentaja Jukka Jalosen sijaisena luotsannut Manner ei kierrellyt kommenteissaan Gefle Dagbladin haastattelussa.

Hän sanoi olevansa aina ankara itselleen ja katsovansa eteenpäin. Manner keskittyy vain sellaisiin asiohin, joihin hän voi vaikuttaa.

– Olen pettynyt itseeni sen vuoksi, etten ole kyennyt auttamaan joukkuetta. Pahaltahan se tuntuu, mutta samalla se kuuluu lajiin.

Olympiavoittaja ja maailmanmestari luotsaa Brynäsiä toista kautta. Viime kaudella joukkue ylsi pudotuspeleihin, mutta niissä tie tyssäsi heti avauskierroksella.

Manner nosti esille jopa potku-uhan – tai jonkin sen tyyppisen.

– Tiedän sen, että jos tässä tehdään asemaani vaikuttavia muutoksia, se kuuluu lajiin.

– Minua ei tarvitse sääliä johtoportaassa tai ajatella, että olen mukava eikä minua voi irtisanoa. Kannan vastuun, jos en ole riittävän hyvä.