Ruotsalainen tähtipuolustaja Erik Karlsson saattaa olla seuraava seuraa NHL:ssä vaihtava jättinimi.

NHL-sisäpiiritoimittaja Jason Gregorin mukaan satumaisen hyvää kautta pelaavasta 32-vuotiaasta on tehty ainakin yksi tarjous.

– Edmonton Oilers on tehnyt eilen tarjouksen Erik Karlssonista. San Jose tekee joko vastatarjouksensa tai kieltäytyy. GM:t tekevät tarjouksia melko usein, mutta monet jäävät toteutumatta, Gregor kirjoittaa.

Menestystä tosissaan tämän kauden NHL:ssä hakevan Oilersin tiedetään hakevan aktiivisesti vahvistusta puolustukseensa ennen siirtotakarajan umpeutumista. Karlssonista se sellaisen totisesti saisi, sillä ruotsalainen pelaa pisteiden valossa uransa ylivoimaisesti kovinta sesonkia. Kaksinkertainen Norris-voittaja on iskenyt 55 ottelussa uskomattomat tehot 18+55=73.

Karlssonin siirron esteeksi saattaa nousta ainoastaan miehen jättimäinen 11,5 miljoonan dollarin vuosiliksa. Konkaripakin sopimus umpeutuu vasta kesällä 2027, joten Sharksin olisi todennäköisesti otettava kontolleen ainakin osa taiturin mammuttipalkasta.