Jaromir Jagr on NHL-historian yksi legendaarisimmista ja salaperäisimmistä hahmoista. NHL-uran viimeiseksi jääneen Calgary Flamesin jäsenet kertoivat 50-vuotiaasta tshekkiläisestä Sportsnetille vertaansa vailla olevia tarinoita.

Huolimatta Jagrin raivostuttavan pikkutarkoista vaatimuksista häntä muistetaan Flamesissä lämmöllä. Kanadalaisjoukkueen huoltaja Mark DePasquale on ottanut muistoksi Jagsin NHL-uran viimeiseksi jäänyt pullo pyhää vettä.

Jagrin kotimaasta peräisin olevaa vesipulloa ei saanut missään nimessä heittää pois. Vettä hän käytti tiettävästi ainakin kaataakseen sitä mailansa päälle, mutta käyttötarkoituksia on voinut olla muitakin.

Tarinan mukaan yksi joukkuekaveri erehtyi kaatamaan kyseistä vettä oman mailansa päälle. Tehotilastoon tuli kolme miinusmerkintää tuon ottelun jälkeen.

Jagr kantaa pelatessaan aina Paavin siunaamaa ristiä. Kun hanskat vaihdetaan, risti pitää leikata pois ja ommella kiinni uusiin.

Unirutiinitkin Jagrilla olivat vähintäänkin omalaatuiset. Konkarihyökkääjä nukkui korkeintaan neljä tuntia yhteen menoon.

Kerran Jagr pyysi veistä perunan halkaisemista varten. Puolitettuaan perunan hän laittoi puolikkaat polviensa päälle parantaakseen tulehduksen.

Mikael Backlund muistelee Jagrin laittaneen kuminauhoja lapansa ympärille. Pelissä hän ei koskaan viritelmää käyttänyt, mutta harjoituksissa sitä testattiin