Maalivahti Frans Tuohimaa teki yllätysratkaisun. Hän halusi vaihtaa joukkuetta juuri ennen siirtotakarajan umpeutumista ja jätti pudotuspelipaikasta kamppailevan Jukurit oman onnensa nojaan.

– Pelaaja halusi pois, aloite tuli sieltä. Hän ei ollut tyytyväinen roolinsa. Mutta asia on selvä, jos joku ei halua meillä olla, niin sitten tehdään muutoksia, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen kommentoi Iltalehdelle.

– Valmentajana olen pettynyt. Hänellä oli seurahistorian suurin sopimus.

Tuohimaan lähdön syynä oli viimeisimmissä otteluissa pieneksi jäänyt rooli. Neljässä viime ottelussa Jukurien tolppien välissä on pelannut Markus Ruusu.

– Meillä on nyt voittava maalivahti, eikä voittavaa maalivahtia vaihdeta. Tuomimaa on pelannut noin 75 prosenttia kauden peleistä, hän oli kakkosena neljä viimeistä peliä, Jokinen kertaa.

– Seuraavan tappion jälkeen hän olisi ollut taas pelivuorossa, hän on hyvässä kunnossa. Mutta Frans ei halunnut odottaa.

Tuohimaa on pelannut tällä kaudella 34 ottelua torjuntaprosentilla 89,5. Ruusu on puolestaan pelannut seitsemän ottelua torjuntaprosentilla 91,8.