KHL on muuttunut paljon viime vuosien aikana, kun ulkomaalaispelaajat hylkäsivät sarjan Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Ainoana suomalaisena Venäjällä edelleen pelaa Teemu Pulkkinen.

Ensi kaudeksi KHL yrittää saada lisää suomalaisia. Iltalehden tietojen mukaan eräs Liiga-pelaaja on saanut Venäjältä 1,2 miljoonan dollarin nettopalkkaisen tarjouksen kaudelle 2023-24.

– KHL tarvitsee jatkossakin ”ulkkareita”. He eivät saa länsimaalaisia pelaajia sinne muuten kuin rahalla. Tarjoukset sieltä suunnalta ovat kasvaneet, pelaaja-agentti Simo Niiranen kommentoi Iltalehdelle.

Tällä hetkellä suomalaisilta ei löydy intoa lähteä KHL:ään, vaikka summat ovatkin suuria.

– Edustajamme Venäjältä kyseli taannoin asiakkaidemme kiinnostusta lähteä KHL:ään ensi kaudeksi. Yhdelläkään pelaajalla ei ollut halua tässä tilanteessa sinne mennä, eräs nimettömänä pysyttelevä agentti kertoo.

– En usko, että sieltä aletaan kuitenkaan peruspelaajille tarjoamaan tosi isoja summia. Ei KHL ole koskaan ollut kiinnostunut keskivertopelaajista. En usko, että sinne paljon suomalaisia ensi kaudeksi lähtee.