Anaheim Ducks on menettämässä huippulupaavan puolustajan Henry Thrunin toiseen NHL-seuraan.

Ducksin GM Pat Verbeek paljasti Orange County Register -lehdelle, että 21-vuotias Thrun ei aio tehdä NHL:n tulokasopimusta Ducksin kanssa. Harvardin yliopiston kapteenista tulee ilman NHL-sopimusta vapaa agentti elokuun 15. päivä.

Ducksin sisäpiiritoimittajan Lisa Dillmanin tietojen mukaan Ducks aikoo todennäköisesti kaupata Thrunin oikeudet toiseen NHL-seuraan tulevalla siirtorajalla tai kesällä.

Thrun on Ducksin kesän 2019 varaustilaisuuden neloskierroksen 101. varaus. 188-senttinen puolustaja on tehnyt tällä kaudella NCAA-sarjassa 24 ottelussa upeat tehopisteet 5+19=24.

Thrun oli voittamassa tammikuussa 2021 Yhdysvaltojen väreissä alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Nuorukaisen palkintokaappia komistaa myös Harvardin kanssa voitettu NCAA-sarjan mestaruus ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssi.

Ducksin puolustus kestää menetyksen

Ducksin onneksi organisaation puolustusosaston tulevaisuus ei ollut Thrunin varassa. Kalifornialaisseuralla on ennestään huippulupaavia nuoria puolustajia kuten Jamie Drysdale, Olen Zellweger, Pavel Mintjukov, Drew Helleson ja Jackson LaCombe.

The Athletic -lehti listasi aiemmin tällä viikolla Zellwegerin ja Mintjukovin maailman 50 parhaan alle 23-vuotiaan (ei NHL:ssä vakituisesti pelaavien) lupauksen joukkoon. Mintjukov oli sijalla 13; kun taas Zellwegerin nimi löytyi 18. sijalta. LaCombe ja Thrun eivät mahtuneet 50 parhaan joukkoon, mutta saivat kunniamaininnan.