Paljon kuraa suhteestaan Venäjän presidentti Vladimir Putiniin saanut Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin paljastaa NHL:n verkkosivuilla, minkälaiset välit Capitals-kipparilla on toiseen saman sukupolven suurimpaan supertähteen Sidney Crosbyyn.

Ovetshkin näkee Crosbyn ja itsensä välisen kilpailun olleen tehneen lajille pelkästään hyvää.

– Olen melko varma, että sitten kun lopetamme uramme, otamme muutaman oluen yhdessä ja puhumme siitä, mitä viimeisen 15-16 vuoden aikana on tapahtunut. Mielestäni tämän kaltainen kahden pelaajan ja organisaation välinen vastakkainasettelu on ollut loistava asia sekä edelliselle että tulevalle sukupolvelle, Ovetshkin näkee.

Venäläinen kertoo olevansa nykyään hyvissä väleissä Penguinsin pitkäaikaisen keulakuvan kanssa.

– Olemme hyviä ystäviä. Voimme soittaa toisillemme. Jos hän rikkoo jonkin ennätyksen, soitan tai lähetän hänelle viestiä. Ensimmäiset vuodet olivat jokseenkin erilaisia. Olimme molemmat nuoria, mutta nykyään olemme aikuistuneet, Ovetshkin vertailee kaksikon välejä molempien tultua NHL:ään 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä.

Myös Crosby on samoilla linjoilla.

– On ollut hienoa oppia tuntemaan hänet ihmisenä. Tietysti kilpailu jäällä on kovaa, mutta uskon, että välimme ovat ehdottomasti kehittyneet, Crosby kertoi aiemmin.

Kaksikko kohtaa toisensa jälleen rennommissa merkeissä tulevana viikonloppuna pelattavassa tähdistöottelussa.