NHL-seura New Jersey Devilsin suurin lupaus Luke Hughes, 19, on kääntänyt katseita parhaillaan meneillään olevissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Devilsiin vuoden 2021 varaustilaisuudessa ykköskierroksen 4. pelaajana valittu Hughes toimii MM-turnauksessa Yhdysvaltojen kapteenina. Huippulupaava puolustaja on tehnyt turnauksen viidessä ottelussa tehopisteet 3+1.

Hughesin USA kohtaa torstain vastaisena yönä arkkivihollisensa Kanadan turnauksen välieräottelussa.

Devilsin nuori timantti NHL:ään jo tällä kaudella?

Hughes pelaa seuratasolla Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Michiganin riveissä. NHL:n tähtikaartiin lukeutuvien Quinn Hughesin ja Jack Hughesin nuorin veli on tehnyt tällä kaudella NCAA-sarjassa 20 ottelussa tehopisteet 3+15=18.

Tämä kausi on mitä todennäköisimmin toista vuottaan Michiganissa pelaavan Hughesin viimeinen yliopistosarjassa. Michiganin yliopiston päävalmentaja Brandon Naurato on jopa täysin varma siitä, että Hughes nähdään tällä kaudella NHL:ssä.

– Laittaisin vaikka asuntoni pantiksi siitä, kokenut valmentaja uhkui NJ.comin haastattelussa.

Naurato käyttää Hughesia kuvailleessaan Pohjois-Amerikan urheilumaailmasta tuttua termiä: unicorn, eli suomeksi yksisarvinen. Unicornina pidetään yleensä pelaajaa, joka on pelityylinsä tai ominaisuuksiensa puolesta täysin ainutlaatuinen ja poikkeuksellinen.

Nauraton mukaan Hughesin potentiaalia voidaan verrata Colorado Avalanchen supertähteen Cale Makariin, joka valittiin viime kaudella NHL:n parhaaksi puolustajaksi. Naurato halusi kuitenkin muistuttaa, että saavuttaakseen potentiaalinsa Hughesilla on vielä edessä pitkä oppimiskäyrä NHL:ssä.