NHL:n 2010-luvun dynastiajoukkue Chicago Blackhawks saattaa kerätä muhkean potin varausvuoroja tulevan siirtotakarajan pelaajamyynneillä, arvioivat The Athleticin NHL-toimittajat Scott Powers ja Mark Lazerus.

Varsinkin kahden seuraikonin, Patrick Kanen ja Jonathan Toewsin mahdolliset kauppaamiset toisaalle olisivat omiaan edesauttamaan jo pudotuspelisaumansa menettäneen seuran uudelleenrakennusta.

– Kanen kausi ei ole ollut aivan odotettua Kane-tasoa, mutta useat seurat uskovat hänellä olevan yhä rahkeita pelata eliittitasolla, kunhan hyökkääjä saa rinnalleen eliittitason ketjukaverit. Blackhawks haluaa vaihdossa todennäköisesti ykköskierroksen varausvuoron sekä kelvollisen lupauksen.

– Toews on pelannut yllättävän hyvän kauden ja on nyt 20 maalin ja 50 pisteen tahdissa. Ottaen huomioon miehen dominoinnin aloitusympyrässä, hän saattaa olla houkutteleva veteraanisentteri siirtotakarajalla, samaan tapaan kuin Antoine Vermette oli Blackhawksille Stanley Cup -keväänä 2015. Siirtohinta on yksi ykköskierroksen varaus, kaksikko arvioi.

Powers ja Lazerus arvioivat lisäksi, että Max Domin kauppaaminen saattaisi kasvattaa pottia kolmannella ykköskierroksen varausvuorolla, joskin hinta jäänee todennäköisesti kakkoskierroksen varausoikeuteen. Myös puolustaja Jack Johnsonista saattaisi kaksikon arvion mukaan olla tarjolla myöhempien kierrosten jämävuoro.