Viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppaileva Buffalo Sabres on kiinnittänyt katseensa NHL:n siirtomarkkinoiden kovimpaan tarjolla olevaan nimeen.

The Athletic -sivuston sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun raportoi, että Sabresin GM Kevyn Adams on aloittanut neuvottelut San Jose Sharksin kanssa liittyen tähtihyökkääjä Timo Meieriin.

26-vuotias Meier pelaa tehokasta kautta NHL:n pohjasakkaan lukeutuvassa Sharks-joukkueessa. Sveitsin maajoukkuetähti on kirjannut runkosarjan 49 ottelussa 28 maalia ja 48 tehopistettä.

Meierin kuuden miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy ensi kesänä. Hän on oikeutettu 10 miljoonan dollarin vuosipalkan takaavaan sopimustarjoukseen (qualifying offer) kesällä.

LeBrun näkee, että Meierin leiri olisi kuitenkin valmis neuvottelemaan jatkosopimuksesta tulevan NHL-seuran kanssa.

– Jos Meier kaupataan – jonka uskon olevan todennäköistä – näkisin Meierin agentin Claude Lemieux’n saavan luvan neuvotella etukäteen jatkosopimuksesta tulevan seuran kanssa. Sharks ei kuitenkaan vielä ole antanut lupaa tähän. Meierin perässä eivät ole pelkästään Toronton ja Carolinan kaltaiset mestarisuosikit. Kuulin, että Sabres olisi käynyt neuvotteluja Sharksin kanssa, LeBrun kertoo.

Koko uransa Sharksia edustanut Meier on tahkonnut NHL:ssä 443 ottelua pistein 151+161=312. Pudotuspelien 35 ottelussa mies on tehnyt tehot 7+13=20.