Liigassa on pelattu jo 19 peliviikkoa, ja 20. alkaa tiistaina. Ennen sen käynnistymistä on hyvä käydä läpi viime viikko viiden positiivisimman ja viiden negatiivisimman seikan kautta.

Plussat:

+5 Petri Kontiolan sheikkisaaga ja Ilves-fanit Porissa

Ilveksen konkari Kontiola kertoi taannoin, että hänen upea ura päättyy tähän kauteen. Sen jatkoon vaadittaisiin valtava kasa rahaa, ja tähän puolestaan tarvitsisi löytää joku rahassa kylpevä sheikki.

Kuinka ollakaan, eräässä Ilveksen pelissä katsomossa olikin yhtäkkiä ”sheikki”. Hän ”one more year, Konna how much” -kyltteineen tallentui Ilveksen kotihallin valotaululle.

Sinne tallentui myös Kontiola, joka vastasi uteluun toisen käden sormia hivellen yhteen. Yleisö repesi nauruun.

Gil Haggai

@GilHaggai

Lauri Lehtinen

@lehtinen20
Ensiluokkaista huumoria tänään Nokia-areenassa. Petri Kontiola jatkaa uraansa vain "jos löytyy joku rikas šeikki", joten eikö seuraavassa Ilveksen kotipelissä ole "šeikki" turvamiehineen paikalla. Konna, how much? aamulehti.fi/liiga/art-2000… #Ilves #Liiga
aamulehti.fi

Kuva: Joutuuko Petri Kontiola pyörtämään päätöksensä? ”Šeikki” ilmestyi Ilves-otteluun – ”Konna how...

Kaikkien mielestä hänellä olisi pelivuosia varastossa, Jarno Koskiranta sanoo.

Tässä. 😁💚💛

Ilves-henkiset olivat esillä muutenkin. Ilveksen fanijoukko Osasto 41 teki Poriin kannattajamatkan, ja meininki oli kerrassaan upeaa seurattavaa.

Näitä juttua Liiga tarvitsee – iso, iso peukku ”sheikille”, Kontiolalle, faneille ja niin edelleen.

+4 HIFK, KalPa ja Kärpät

Kymmenen ottelun kuntopuntarin ykkönen, kakkonen ja kahdeksas.

HIFK voitti viime viikolla kolmesta pelistä kaksi keräten seitsemän pinnaa. KalPa kaatoi varsinaisella peliajalla Jukurit kahdesti, Kärpät puolestaan otti kolme suoraa voittoa – taipuneina joukkueina muun muassa Lukko ja Tappara.

+3 Kai Kantola ja Jaakko Rissanen

TPS:ssä kauden aloittaneen, mutta KalPaan siirtyneen Kantolan saldo 35 pelissä on 3+6=9 – ja näistä 2+2=4 on syntynyt kolmen edellisen matsin aikana.

42 ottelussa peräti 41 (11+30) pistettä latonut Rissanen ilmoittautui viikonloppuna mukaan jopa pistepörssin voittotaisteluun, ja ykkösenä oleva HPK:n Michael Joly on vain viiden pinnan päässä.

Rissanen saalisti viikonloppuna Jukureita vastaan peräti neljä syöttöpinnaa.

+2 Marek Langhamer

Langhamer tehtaili taannoin historiaa – nyt seitsemän nollapeliä on enemmän kuin kenelläkään muulla koskaan Ilveksessä yhden kauden aikana.

Hän torjui peräkkäin nollat viime ja sitä edeltäneellä viikolla, voitto irtosi myös Tappara-derbystä.

+1 Tehopakit Sami Niku ja Arttu Pelli

Pakkien pistepörssin kärki (9+28=37) Niku iski JYPille viikonloppuna peräti kolme maalia, HPK:n Pelli (8+10=18) on mättänyt yhdeksässä edellisessä matsissa kuusi maalia. Viime viikon saldo oli 3+1=4.

Tampereen Ilves

@ilveshockey
Who's your King? 👑

Marek Langhamer torjui JYP-ottelussa kauden viidennen nollapelinsä, jolla hän sivuaa "Ilves-maalivahtien nollapeliennätystä yhden kauden ajalta.

Viisi nollapeliä yhden kauden aikana:
• Mika Pietilä, 00-01
• Antti Lehtonen, 16-17
• Marek Langhamer, 22-23

Miinukset:

-5 SaiPa

Viime viikolla turpaan 0-5, 2-8 ja 1-2. Maaliero näissä 3-15. Käsillä seitsemän ottelun tappioputki. Tilillä koko kaudelta kuusi suoraa voittoa.

-4 Tapparan ja Ilveksen lippuhässäkkä

Kyllä saatiin taas kärpäsestä härkänen, kun Ilveksen faniryhmältä kiellettiin lippujen tuonti katsomoon Tapparaa vastaan käydyn paikallispelin alla.

Pelin alkaessa moni Ilves-kannattajista keksi provosoida tapausta seisomalla katsomossa kädet puuskassa.

Lippujen liehuttaminen pelin aikana oli kielletty siis siksi, että näiden heilumisen takia esimerkiksi pyörätuolilaiset näkevät kenttätapahtumia vain niukasti.

-3 Jukurit ja Frans Tuohimaa

Jukurit on hävinnyt kolme peliä putkeen varsinaisella peliajalla, ja samalla se on vajonnut jo alemman pudotuspeliviivan alle. Armonaikaa on 15 runkosarjaottelun verran.

Olympiavoittaja Tuohimaa(kin) on ollut ihan selkeä pettymys läpi kauden, kun kiekot ovat tarttuneet vain 89,4 prosentin varmuudella. Perjantaina KalPaa vastaan kumilätkät tarttuivat reilun 82 pinnan tarkkuudella.

-2 Jerry Turkulainen

Pistepörssin voitosta pelaava JYP-tykki vajosi taannoin liigakauden pisimpään kuivakauteensa – Turkulainen veti 14.-24. tammikuuta ”peräti” neljässä pelissä putkeen pisteittä – ja kuuden edellisen ottelun saldo on 0+1=1.

-1 Pelicans ja etenkin sen ylivoimapelaaminen

Neljästä edellisestä pelistä kolme hävinnyt Pelicans on ollut viime aikoina enemmän ja vähemmän ongelmissa, mutta etenkin ylivoimapelaaminen on ollut kauheaa.

Se hinkkasi ilman ylivoimamaaleja JYPiä (6 minuuttia), Sportia (4) ja Tapparaa (8) vastaan peräkkäin yhteensä 18 minuutin ajan.