NHL-kauden ylivoimainen ykkösjoukkue Boston Bruins paransi asemiaan NHL:ssä loppiaisyönä, kun se kaatoi Los Angeles Kingsin maalein 5-2.

Boston on pelannut 38 ottelua, joista se on voittanut varsinaisella peliajalla 25. Tilillä on myös viisi voittoa jatkoajalla tai voittomaalikisassa ja neljä pisteen tappiota. Suoria häviöitä joukkue on kokenut vain neljä.

Boston kirjoitti Kings-voitolla historiaa. Joukkue ylsi vasta kolmatta kertaa sarjan historiassa 30 voittoon maksimissaan 38 pelissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
David Pastrnak and Trent Frederic had two goals apiece as the League-leading @NHLBruins became the first team to reach the 30-win mark this season and extended their point streak to 12 games (9-0-3 dating to Dec. 11, 2022).

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Aiemmat tällaiset temput ovat kausilta 1945-55 ja 1929-30. Ensiksi mainitulla sesongilla Montreal Canadiens ylsi 30 voittoon tuossa 38 ottelussa ja historian ensimmäisen kerran temppuun kykeni juurikin Boston – 35 ottelussa lähes sata vuotta sitten.

Bruins on Atlantin divisioonan ylivoimainen kärki, 11 pisteen erolla ennen yhden ottelun enemmän pelannutta Toronto Maple Leafsia.