Philadelphia Flyersin NHL-joukkueen pakki Rasmus Ristolainen nousi tehopisteille myös sunnuntain vastaisena yönä ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Flyers voitti 4-0, ja suomalaispelaaja saalisti tehot 0+2=2. Alkukaudella tehottomuuden kanssa tuskailleen nuorten maailmanmestarin tilillä on vain yhdeksän (2+7) pinnaa, mutta toisaalta viime aikoina vire on ollut huikea.

Ristolainen on takonut 17. tammikuuta alkaen pisteille viisi kertaa seitsemässä pelissä, ja näiden matsien saldo on yhteensä 2+5=7.

Nuo pinnat ovat kovaa valuuttaa sarjan kaikki pakit huomioiden. Ristolainen keikkuu pakkien pistepörssissä aikavälillä 17.-29. tammikuuta peräti jaetulla nelossijalla ja parhaana suomalaisena.

Eniten pisteitä pakeista tässä ajassa ovat summanneet New Jersey Devilsin Dougie Hamilton ja San Jose Sharksin Erik Karlsson, jotka ovat iskeneet tehot 3+5=8 ja 2+6=8.

Lisäksi tämän noin vajaan parin viikon aikana suomalaispakki on kyennyt keräämään tehotilastoon komean lukeman +6.

Kolmen ottelun pisteputkessa menevälle Flyersille voitto oli elintärkeä. Joukkue on divisioonassaan seitsemäntenä, mutta esimerkiksi sen kolmatta sijaa 11 pinnaa perässä.

Itäisen konferenssin vertailussa 51 pinnaa ovat 12:nneksi eniten. Esimerkiksi puolenvälin, eli kahdeksannen sijan Pittsburgh Penguins on kerännyt 57 pistettä.

LUE MYÖS:
Supertehokas Connor McDavid murskaa todennäköisyyksiä – liitti nimensä nyt kahteen merkilliseen tilastofaktaan