Ennen kuluvaa NHL-kautta uransa päättymisestä ilmoittanut entinen Norris-voittaja P.K. Subban on avannut tautoja yllättävän lopettamisensa taustalta.

Subban, 33, oli kiinnostunut jatkamaan uraansa NHL:ssä, mutta miehen vaatimukset täyttävää paikkaa ei lopulta löytynyt

– Olin yllättynyt. Tunsin, että olisin pystynyt vielä auttamaan useita joukkueita. Vapaana agenttina halusin pelata mestarisuosikin riveissä. Edmonton osoitti kiinnostusta, samoin Carolina. En käynyt neuvotteluja Maple Leafsin kanssa. He eivät olleet kiinnostuneita minusta, Subban avaa tilannetta sisäpiiritoimittaja Michael Traikosille.

– Monet halusivat katsoa kauden alun yli (ennen kuin tarjoaisivat sopimusta), mutta en ole sellainen pelaaja. En ole koskaan nähnyt itseäni täytepelaajana. Olin aina huippupelaaja tässä liigassa. En halunnut rooliin, jossa olen toisena iltana kokoonpanossa ja seuraavana katsomossa.

Kymmenien miljoonien omasiuuden 13-vuotisella NHL-urallaan tehneen Subbanin mukaan kyse ei ollut myöskään rahasta.

– Raha ei ollut missään vaiheessa kynnyskysymys. Kaikki riippui mahdollisuudesta auttaa joukkuetta voittamaan. Halusin voittaa Stanley Cupin. Tätä mahdollisuutta minulle ei kuitenkaan koskaan tarjottu, Subban toteaa.