Vegas Golden Knightsin maalivahti Robin Lehner on hakeutun konkurssiin yhdessä vaimonsa kanssa. Pari jätti konkurssihakemuksen Nevadassa 30. marraskuuta.

Konkurssihakemuksen mukaan Lehner arvioi omaisuutensa arvoksi 1-10 miljoonaa dollaria. Hänen velkataakkansa on puolestaan 10-50 miljoonaa dollaria.

Lehnerin konkurssin taustalla on erikoinen tarina, joka alkaa vuodesta 2017. Tuolloin ruotsalaisvahti osti eksoottisia käärmeitä 1,2 miljoonalla dollarilla käärmefarmari Ben Renickiltä. Kauppahinta oli määrä maksaa 200 000 dollarin erissä neljännesvuosittain.

Lehner ei kuitenkaan ehtinyt maksaa kuin yhden erän alkuvuodesta 2017. Kesäkuussa Ben Renick löydettiin farmiltaan kuolleena. Paikalle kutsutut poliisit epäilivät ensin käärmeen tappaneen hänet, mutta tarkemmat tutkimukset paljastivat, että Renickiä oli ammuttu kahdeksan kertaa.

Tutkinnan jälkeen syylliseksi paljastui Renickin vaimo Lynlee Renick ja tämän poikaystävä Michael Humphrey. Lynlee tuomittiin teosta 16 vuodeksi vankilaan.

Lehner haastettiin lopuista maksuista oikeuteen vuonna 2018. Asia sovittiin oikeuden ulkopuolella marraskuussa 2019.

Vuonna 2019 Lehner perusti käärmeitään varten RL Exotics LLC -käärmefarmiyrityksen, jonka palveluksessa on kolme työntekijää. Tämän käärmefarmin velat ja niiden takaukset ovat nyt ajaneet Lehnerin taloudellisiin ongelmiin.

Lehner tienaa vuodessa 5 miljoonaa dollaria. Hän on sivussa peleistä koko kauden 2022-23 loukkaantumisen vuoksi.