Buffalo Sabresin NHL-joukkueen maalilla kiekkoja 13 pelissä 89,4 prosentin varmuudella torjunut Ukko-Pekka Luukkonen lähetettiin taannoin takaisin AHL-joukkue Rochester Americansiin. Lähes kahden kuukauden mittainen jakso tarunhohtoisessa oli suomalaiskassarille varsin pirteä.

AHL on Luukkoselle tuttu paikka, sillä Rochesterissa vyölle on tullut yhdeksän peliä ja torjuntaprosentti niissä on 89,8.

Miksi Luukkonen, joka voitti kuusi peräkkäistä ottelua, passitettiin farmiin?

Syy on se, että tällä hetkellä torjuntavastuun Sabresissa kantavat kokeneemmat herrat, 41-vuotias Craig Anderson ja 27-vuotias Eric Comrie.

Anderson on torjunut 14 pelissä prosentein 92,3, 11 ottelussa pelanneen Comrien tilasto (88,7) puolestaan jää 23-vuotiaan Luukkosen tilastojen taakse.

– Nämä ovat positiivisia ongelmia. Tässä työssä tulee eteen monia haastavia asioita, mutta tämä on hyvä juttu. Meillä on kolme tervettä veskaria, joista jokaiseen luotamme, Buffalon GM Kevyn Adams sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Me todellakin pidämme siitä, miltä Luukkosen peli on näyttänyt viime aikoina ja miten hän on kehittynyt.

Adams muistutti, että Luukkonen on pelannut tiukoissa paikoissa kovia joukkueita vastaan. Molari on tämän sanojen mukaan huokunut rauhallisuutta, ja joukkue on pelannut luottavaisin mielin Luukkosen edessä.

– Olemme innoissamme siitä, että meillä on nyt kolme maalivahtia, joihin uskomme ja joihin joukkueemme luottaa.

Sabresin kausi jatkuu tänä yönä Seattle Krakenia vastaan, Americans pelaa AHL:ssä seuraavan kerran torstaiyönä Laval Rocketia vastaan.