NHL:n kirkkaimpiin supertähtiin lukeutuvan Patrick Kanen siirtosaagassa on mahdollisesti tapahtunut jättimäinen käänne, kertoo sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman.

Toimittaja kertoo 32 Thoughts -podcastissaan Kanen kärsivän mahdollisesti jopa leikkaushoitoa vaativasta vammasta, mikä saattaa kaataa Chicago Blackhawksin mahdollisuudet kaupata pelaajansa NHL:n siirtotakarajalla.

– Liikkeellä on huhu, jonka mukaan Kane kärsii jonkinlaisesta vammasta, joka on hoidettava pois alta. Huhun mukaan vamma saattaa vaatia jonkinlaisia toimenpiteitä, Friedman kertoo.

– Ehkä ratkaisu on se, että Kane ja Blackhawks solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen, hän päättää kautensa ennenaikaisesti ja palaa ensi kaudella takaisin terveenä, jolloin siirtospekulaatiot käynnistyisivät alusta. Tämä on vain oma arvioni, Friedman täräyttää.

– Rehellisesti sanottuna se, että hän alisuorittaisi loukkaantumisesta johtuen, vahingoittaa kaikkia. Häntä itseään, häntä kaupittelevaa Blackhawksia sekä seuraa, joka olisi mahdollisesti kiinnostunut pelaajasta.

Kane on ollut kuluvalla kaudella aiempaa heikommassa vireessä. Taituri on iskenyt 37 ottelussa vain seitsemän maalia. Miehen sopimus umpeutuu kesällä.