Ukrainan kuusinkertaisen jääkiekon mestarijoukkueen HC Donbassin kotiareena on tuhoutunut sodassa.

Ukrainalaisseuran mukaan venäläiset tekivät 2. tammikuuta kaksi ohjusiskua Druzkivkan kaupunkiin, joka sijaitsee Itä-Ukrainassa Donetskin alueella. Iskuissa entisen KHL-seuran Altair Arena tuhoutui käyttökelvottomaksi. Kyseinen areena oli tuttu muun muassa Tuomas Kiiskiselle, Petteri Wirtaselle ja Teemu Laineelle, jotka edustivat ukranalaisseuraa kaudella 2013-14.

– Altair Arena tuhoutui ohjusiskun seurauksena. Tällä alueella Donbass Hockey Club on toiminut vuodesta 2014 lähtien. Druzhkivkassa sijaitsevalla tapahtumapaikalla toimivat Ukrainan suurimmat jääkiekko- ja taitoluistelukoulut.

– Areenalla järjestettiin vuosittain lasten ja nuorten kilpailuja, Ukrainan mestaruuskilpailuja, kansainvälisiä turnauksia, kulttuuri- ja massatapahtumia. Se oli Druzhkivkan asukkaiden ja vieraiden suosikki virkistyspaikka, Donbass kertoo verkkosivuillaan.

Ukrainan jääkiekkoliiton mukaan sodassa on tuhoutunut nyt viisi kiekkoareenaa. Aiemmin iskujen kohteiksi ovat joutuneet Druzhban, Mariupolin ja Melitopolin areenat sekä Sievierodonetskin jääpalatsi.

Näet alta seuran julkaiseman videon tuhoista.

HC Donbass

@hcdonbass
«Альтаїр» був домашньою ареною ХК «Донбас» протягом 7 років 😢

Подробиці: hcdonbass.com/news/klub/ros_…