Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alla puheenaiheeksi nousi Nuorten Leijonien osalta se, että 16-vuotias superlupaus Aron Kiviharju jäi lopulta joukkueen ulkopuolelle.

Kiviharju valittiin alun perin mukaan ryhmään, mutta hänen kisapassiaan ei leimattu lainkaan. Tähän vaikuttivat Kiviharjun sairastelu MM-leirityksen alussa sekä joukkueen roolitukseen liittyvät asiat.

Kun Nuorten Leijonien turnaus tuli päätökseensä, Kiviharju kommentoi kokemustaan Iltalehdelle.

– Oli erilainen kokemus tämä turnaus. Ei missään nimessä kiva kokemus istua katsomossa. Ei kukaan halua istua katsomossa. Mutta samalla tämä kokonaisuus opetti paljon, Kiviharju sanoi.

Kiviharjun lisäksi hyökkääjä Jere Lassila sekä kolmosmaalivahti Niklas Kokko eivät pelanneet yhtään ottelua turnauksessa.

– Tuossa tilanteessa pitää vain yrittää pitää mieli kirkkaana ja fyysinen valmius päällä. Koko ajan tiesi, että yksi blokki ja loukkaantuminen voi tulla. Ja oma pelivuoro voi aueta. Samalla haluan sanoa, että en ikinä toivo oman joukkueen pelaajalle loukkaantumista, Kiviharju kertoo.

Turnauksen alussa tilanne oli Kiviharjulle vaikea, mutta vähitellen se alkoi helpottaa.

– Henkisesti oli alussa vähän kovaa. Sitten mietin, että tämä on vain jääkiekkoa ja on tässä elämässä muitakin asioita. Turnauksen loppua kohti tuntui pään sisällä helpommalta.

Kiviharju sai joukkueen sisältä tukea tilanteeseensa.

– Kämppäkaveri Jani Nyman tsemppasi mua hyvin. Valmennus oli myös positiivinen, Esa Pirnes ja Pekka Rinne erityisesti. Ja meidän ”taxi squad” oli yhtenäinen, kolmikkona siellä kuljettiin.

Kiviharju on yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista. Hän on päässyt pelaamaan tällä kaudella jo kuusi Liiga-ottelua TPS:ssä ilman tehopisteitä. Lisäksi hän on pelannut tällä kaudella U20 SM-sarjassa 13 ottelua pistein 0+12.

– Kaiken olisin lyönyt joukkueen puolesta likoon. Olisin tuonut parhaan panokseni pöytään. En sitten tiedä, olisiko se muuttanut tulosta. Mutta olen saanut asiaan selityksen, ja olen hyväksynyt sen, Kiviharju totesi.