Suomalaisvahti Emil Larmilla on käynnissä upea kausi Ruotsin pääsarja SHL:ssä Växjö Lakers HC:n joukkueessa.

26-vuotias Larmi on pelannut kuluvalla kaudella 20 ottelua upealla torjuntaprosentilla 93,4%, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa niin ikään vahva 1,72. Hänen tilillään on myöskin kolme nollapeliä. Larmin torjuntaprosentti on kaikkien SHL-vahtien toiseksi paras, kuten myöskin päästettyjen maalien keskiarvo on koko sarjan toiseksi kovin lukema.

Växjö johtaa parhaillaan koko SHL:ää. Siitä käy omalta osaltaan kiittäminen loistavaa maalivahtipeliä, jota on pystynyt esittämään Larmin ohella hänen aisaparinsa Adam Åhman. Växjön urheilujohtaja Henrik Evertsson sanoo HockeyNews.se:n haastattelussa, että seura olisi halukas myöskin jatkamaan Larmin sopimusta.

– Ei ole yhtään syytä, miksi emme haluaisi pitää heitä molempia, Evertsson viittasi maalivahtitandemiin.

Larmi siirtyi Växjöön kesken viime kauden Pelicansista. Hän ehti pelaamaan seurassa tuolloin kahdeksan runkosarjapeliä (89,2%, 2,73) sekä kaksi pudotuspeliä (88,4%, 3,93).