HPK:n ja Tapparan välinen Liiga-kamppailu päättyi lauantaina Hämeenlinnassa Tapparan 4-3-jatkoaikavoittoon. Ottelun jälkeen pinnalle nousi lehdistötilaisuus, jossa molempien joukkueiden päävalmentajat hiillostivat otteluvalvojaa pelin tapahtumiin liittyen.

HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen nosti ensin esiin tilanteen, josta Tapparalle ei vihelletty jäähyä. Otteluvalvoja ei aluksi ymmärtänyt, mitä tilannetta Pikkarainen tarkoitti, joten HPK-luotsi naurahti tämän suuntaan.

– Sun pitäis tietää. Otteluvalvoja ei tiedä. Sä olit varmaan nakkijonossa silloin.

Kun tilanne selvisi otteluvalvojalle, hän perusteli sen Pikkaraiselle. Sen jälkeen olikin Tapparan Jussi Tapolan vuoro avata sanainen arkkunsa.

– Päästään 75-25-tilanteeseen, niin (Petteri) Puhakkaa rikottiin ensimmäisessä erässä selvästä läpiajosta alakäteen. Kyllä se ihan suoraan alakäteen osui, Tapola sanoi samalla, kun Pikkarainen repesi nauruun.

Pikkarainen suuntasi tämän jälkeen keskustelun yllättäen yleisurheiluun.

– Hei käydääs se (Pekka) Päivärinnan tapaus seitenkaks. Jumalauta sitä tönittiin hei, ihan oikeesti.

Tapola nosti vielä esiin tilanteen ottelun avauserästä, jossa Tappara sai jäähyn. HPK iski kyseisen jäähyn aikana illan avausosumansa ylivoimalla.

– Mutta ei olisi pitänyt tulla ensimmäistä ylivoimamaaliakaan sen takia, että siinä ei ollut minkäänlaista koukkua. (Michael) Joly hyppäsi siinä hienosti keskialueella ja sitten vihellettiin kakkonen. Maila kävi vähän tässä (rinnalla) eikä millään tavalla koukannu. Se maali olisi jäänyt tulematta. Mä voin näyttää sulle viiskymmentä sellasta tilannetta tosta pelistä, mistä ei tullu kakkosta. Samanlaisia tilanteita.

Lopulta Pikkarainen päätti lehdistötilaisuuden oma-aloitteisesti. Voit katsoa erikoisen tilaisuuden kokonaisuudessaan täältä.